Anggaran 5 Dozen Biskut
Bahan A :
Diayak bersama :
1 1/2 cawan tepung naik sendiri
1/2 camca teh baking powder
1/2 camca teh soda bikabonat
Bahan B :
1 cawan nestum
1/2 cawan cip putih
1/2 cawan cip strawberi
1/2 cawan cip coklat kopi
1 cawan hirisan badam
150 gram mentega @ marjerin
120 gram gula kastor
1 biji telur
1 camca teh esen vanilla
Cara-cara :
Ayak bersama bahan (A) masukkan nestum, cip dan badam, gaul rata dan tepikan. Krim mentega dan gula hingga ringan dan kembang. Masukkan telur dan esen, kacau rata. Kaup balikkan bahan (A) gaul sebati. Ambil 1 camca teh adunan dan letakkan di atas dulang yang telah lenser, jarakkan biskut untuk biskut mengembang. Bakar dalam ketuhar yang bersuhu 175 Celsius selama 10-15 minit atau hingga kekuningan
Hiasan :
Coklat masakan
Coklat putih
Manik warna warni
Dapur Kak Noor sudah Berpindah
5 years ago
No comments:
Post a Comment