Bahan-Bahan:
Bahan A:
500gm ikan pari
Bahan B:
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
seulas halia
seulas kunyit hidup
Bahan C:(air asam)
5 tangkai cili padi (dikisar)
5 ulas bawang kecil (dikisar)
10 gm asam jawa
½ sudu teh gula
½ sudu teh garam
Cara:
1. Perap ikan pari bersama Bahan B. kemudian bakar ikan sehingga masak.
cara membuat(air asam):
gaul semua bahan .
Cadangan Hidangan:
Dimakan bersama nasi putih dan masakan kampung.
Tambahan:
Kalau nak pedaskan air asam masukkan cili padi
0
Bahan A:
500gm ikan pari
Bahan B:
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
seulas halia
seulas kunyit hidup
Bahan C:(air asam)
5 tangkai cili padi (dikisar)
5 ulas bawang kecil (dikisar)
10 gm asam jawa
½ sudu teh gula
½ sudu teh garam
Cara:
1. Perap ikan pari bersama Bahan B. kemudian bakar ikan sehingga masak.
cara membuat(air asam):
gaul semua bahan .
Cadangan Hidangan:
Dimakan bersama nasi putih dan masakan kampung.
Tambahan:
Kalau nak pedaskan air asam masukkan cili padi