Sunday, March 15, 2009

Bahan-bahan

Daging
Perencah Blackpepper perisa Maggi
Sos Blackpepper
Daun Bawang - dihiris
Limau Nipis - dibelah dua
Bawang Besar - dihiris
Cili Api - dihiris

Cara-cara

1. Hiris daging nipis-nipis kemudian potong limau nipis dan diperah jusnye ke daging-daging tersebut. Ia bertujuan menghilangkan bau hanyir daging tersebut.
2. Kemudian tumis daging tersebut tanpa menggunakan minyak dan tunggu hingga daging tersebut mengeluarkan minyaknya sendiri.
3. Masukkan perencah blackpepper maggi dan gaul hingga rata, kemudian masukkan sos blackpepper dan gaul hingga sebati, masukkan air sedikit. Biarkan mendidih.
4. Kemudian masukkan bawang besar, daun bawang dan cili api sebagai penambah perisa. Biarkan seketika sehingga betul-betul sebati.
0

Author