Bahan-Bahan
100 gm pasta
500 gram daging kisar
2 sudu minyak zaitun
2 biji bawang (diracik)
3 biji bawang putih (diketuk)
100 gram cendawan butang (diracik)
1 biji lada benggala (diracik)
1 sudu besar Italian Herbs
1 tin pes sos pasta
2 sudu teh keju parmesan
2 sudu teh garam
Cara-cara
1. Rebus pasta di periuk berasingan. Letak sedikit garam dan minyak zaitun.
2. Masak daging kisar sehingga kering air daging. Kemudian ketepikan.
3. Panaskan minyak zaitun dan masukkan bawang merah dan bawang putih sehingga masak.
4. Masukkan cendawan, lada benggala dan kacau hingga sebati.
5. Masukkan daging yang telah dimasak tadi, kemudian masukkan pes tomato dan sos tomato, kacau hingga sebati.
6. Kemudian masukkan Italian Herbs, keju serta garam dan gaul hingga sebati.
7. Setelah masak bolehlah dihidangkan.