Thursday, April 14, 2011

Cheese & Herbs Pasta



Bahan-bahan


Cheese & Herbs Prego Pasta Sauce
Spaghetti
Italian Herbs
Parmesan Cheese
Shitake Mushroom
Bebola Daging
Daging Kisar (Disagai)
Bawang Holland (Dicincang)
Bawang Putih (Dicincang)
Olive Oil


Cara-cara


1.  Letakkan periuk di atas api dan biarkan air di dalam periuk mendidih kemudian masukkan spaghetti sehingga masak. Masukkan sedikit olive oil
2.  Letakkan periuk di atas api. Kemudian letakkan satu sudu olive oil. 
3.  Masukkan bawang holland dan bawang putih kemudian ditumis sehingga naik bau wangi.
4.  Tuangkan sos prego Cheese & Herbs dan masukkan air setengah tin sahaja.
5.  Kemudian masukkan bebola daging dan cendawan shitake. Kacau perlahan-lahan.
6.  Masukkan parmesan cheese satu mangkuk kecil. dan italian herbs setengah sudu besar.
7.  Biarkan masak dan kacau sehingga kuah tadi sebati. 
8.  Sedia untuk dihidang.


Tips :


Satu tin prego boleh dihidang untuk 2 orang dewasa makan.

No comments:

Author