Thursday, April 14, 2011



Bahan-bahan


Cheese & Herbs Prego Pasta Sauce
Spaghetti
Italian Herbs
Parmesan Cheese
Shitake Mushroom
Bebola Daging
Daging Kisar (Disagai)
Bawang Holland (Dicincang)
Bawang Putih (Dicincang)
Olive Oil


Cara-cara


1.  Letakkan periuk di atas api dan biarkan air di dalam periuk mendidih kemudian masukkan spaghetti sehingga masak. Masukkan sedikit olive oil
2.  Letakkan periuk di atas api. Kemudian letakkan satu sudu olive oil. 
3.  Masukkan bawang holland dan bawang putih kemudian ditumis sehingga naik bau wangi.
4.  Tuangkan sos prego Cheese & Herbs dan masukkan air setengah tin sahaja.
5.  Kemudian masukkan bebola daging dan cendawan shitake. Kacau perlahan-lahan.
6.  Masukkan parmesan cheese satu mangkuk kecil. dan italian herbs setengah sudu besar.
7.  Biarkan masak dan kacau sehingga kuah tadi sebati. 
8.  Sedia untuk dihidang.


Tips :


Satu tin prego boleh dihidang untuk 2 orang dewasa makan.
0

Saturday, April 9, 2011

Bahan A


20 tangkai kacang botol
Taugeh 20 sen
1 cawan kubis
1 labu bawang besar
5 biji limau kasturi
1 sudu besar gula
Setengah biji kelapa parut
Garam secukup rasa


Bahan B (Dikisar)


5 biji cili merah
3 ulas bawang merah
2 sudu besar udang kering


Cara-cara


1.  Semua sayur dihiris, dibasuh dan ditoskan.
2   Masukkan bahan yang dikisar, kelapa dan garam ke dalam kuali. Kacau hingga agak kering.
3.  Tutupkan api. Kemudian masukkan semua sayur, gula dan limau kasturi (jusnya). Kacau rata.
4.  Sedia untuk dihidang.


Tips tambahan


1. Anda mungkin boleh menghiris limau kasturi tersebut dan gaulkan bersama.
0

Author