Bahan A
Mee Kuning / Mee Soya
2 Sudu Kicap cair
2 Sudu Kicap Pekat
Bahan B
Stok Ayam / 1 Kiub Ayam Segera
Taugeh
Timun Jepun (Dihiris)
Lobak Merah (Dihiris)
Sawi Panjang (Dipotong)
Tauhu (Dipotong Dadu)
Steamboat Figo
Tauhu Kering
Bebola Ayam / Ikan
200 gm Udang
Cara-cara
1. Celur Mee Kuning/ Mee Soya. Kemudian masukkan kicap cair dan kicap pekat dan gaul rata. Ketepikan.
2. Masukkan air ke dalam periuk. Masukkan stok ayam / kiub ayam segera.
3. Masukkan bahan-bahan steamboat, masukkan bebola ayam/ ikan, masukkan udang, masukkan sawi dan tauhu.
4. Masukkan bahan A yang telah siap digaul ke dalam mangkuk, letakkan lobak merah, timun jepun dan taugeh.
5. Tuangkan Bahan B yang telah dimasak ke dalam mangkuk tadi dan hidangkan.
P.s - Kalau nak tambah sotong atau bahan-bahan lain tiada masalah ikut selera masing-masing. Mee juga boleh ditukar kepada mee lain mengikut citarasa anda.
0
Mee Kuning / Mee Soya
2 Sudu Kicap cair
2 Sudu Kicap Pekat
Bahan B
Stok Ayam / 1 Kiub Ayam Segera
Taugeh
Timun Jepun (Dihiris)
Lobak Merah (Dihiris)
Sawi Panjang (Dipotong)
Tauhu (Dipotong Dadu)
Steamboat Figo
Tauhu Kering
Bebola Ayam / Ikan
200 gm Udang
Cara-cara
1. Celur Mee Kuning/ Mee Soya. Kemudian masukkan kicap cair dan kicap pekat dan gaul rata. Ketepikan.
2. Masukkan air ke dalam periuk. Masukkan stok ayam / kiub ayam segera.
3. Masukkan bahan-bahan steamboat, masukkan bebola ayam/ ikan, masukkan udang, masukkan sawi dan tauhu.
4. Masukkan bahan A yang telah siap digaul ke dalam mangkuk, letakkan lobak merah, timun jepun dan taugeh.
5. Tuangkan Bahan B yang telah dimasak ke dalam mangkuk tadi dan hidangkan.
P.s - Kalau nak tambah sotong atau bahan-bahan lain tiada masalah ikut selera masing-masing. Mee juga boleh ditukar kepada mee lain mengikut citarasa anda.