Bahan-bahan
200 gm Pucuk ubi (dicelur)
100 gm Kangkung (dicelur)
100 gm Kacang botol (dicelur)
50 gm Taugeh (dicelur)
2 keping Tauhu (digoreng)
20 tangkai Cili Kering (direbus dan dikisar)
6 ulas Bawang merah (dikisar)
4 ulas Bawang putih (dikisar)
50 gm Kacang tanah (digoreng dibuang kulit dan dikisar)
5 sudu makan air asam jawa
3 sudu makan gula
1/2 sudu teh garam
Cara-cara
1. Masukkan semua bahan yang dikisar ke dalam bekas.
2. Kemudian masukkan air asam jawa, garam dan gula. Gaul rata.
3. Kacau sebati dan sedia untuk dihidang bersama sayuran yang telah dicelur.
0
200 gm Pucuk ubi (dicelur)
100 gm Kangkung (dicelur)
100 gm Kacang botol (dicelur)
50 gm Taugeh (dicelur)
2 keping Tauhu (digoreng)
20 tangkai Cili Kering (direbus dan dikisar)
6 ulas Bawang merah (dikisar)
4 ulas Bawang putih (dikisar)
50 gm Kacang tanah (digoreng dibuang kulit dan dikisar)
5 sudu makan air asam jawa
3 sudu makan gula
1/2 sudu teh garam
Cara-cara
1. Masukkan semua bahan yang dikisar ke dalam bekas.
2. Kemudian masukkan air asam jawa, garam dan gula. Gaul rata.
3. Kacau sebati dan sedia untuk dihidang bersama sayuran yang telah dicelur.